Comment are off

Isabella Lundgren & Carl Bagge trio feat. Peter Asplund

12.10.2017
19:00 – 21:00

Schauman Hall
Köpmansgatan 10
Jakobstad

20/15€

http://www.lipputoimisto.fi/TilaisuusPublic.aspx?id=15986

”Hon får liksom tiden att sakta ner bara genom att vara. Det kallas väl för utstrålning och närvaro. Och sedan sjunger hon ju fantastiskt. Med en helt naturligt flödande tajming och en lågmäld men mycket uttrycksfull frasering.” /Dan Backman, SVD

Isabella Lundgren växte upp i Värmland, men gav sig ut i den stora världen så fort hon bara kunde. Som artonåring, redan då med en mogen jazzröst, korsade hon Atlanten år 2006 för att genom ett stipendium studera vid New School University for Jazz and Contemporary Music i New York. Det skulle inte dröja länge innan hon blivit en del av den lokala jazzscenen, och spelade med kända namn som Gavin Degray och Eddy Davis, Woody Allens egen bandledare.

2010 återvände Isabella till Sverige för att fördjupa sig i livets stora frågor vid Teologiska högskolan i Stockholm. Två år senare kom debuten och kritikerfavoriten ”It had to be you”, med sånger ur den traditionella amerikanska låtskatten. Uppföljaren ”Somehow life got in the way” (2014) belönades med Orkesterjournalens Gyllene Skiva, och året därpå mottog Isabella Sveriges Radios pris Jazzkatten som årets musiker. 2016 förärades hon både med en Grammisnominering i kategorin årets jazz och en plats som sommarpratare i Sveriges Radio P1.

Den 12 Oktober har vi nöjet att få Isabella Lundgren till Jeppis Jazz Festival med sin standarduppsättning Carl Bagge trio med gästsolisten Peter Asplund, som är en av Sveriges främsta trumpetare!

Isabella Lundgren ­- Vocals
Carl Bagge ­- Piano
Niklas Fernqvist ­- Bass
Daniel Fredriksson ­- Drums
Peter Asplund ­- Trumpet

Loading Map....

About the Author