Comment are off

Jazz @ Rosenlund – HERD & Yona

01.10.2016
20:30 – 21:30

Rosenlunds prästgård
Trädgårdsgatan 6
Jakobstad

15/12€ (för hela kvällen)
Infopoint Campus Allegro, Lipputoimisto
http://www.lipputoimisto.fi/TilaisuusPublic.aspx?id=14181
https://www.youtube.com/watch?v=UWEDMQFxUj4
http://www.yona.fi/
JazzOo
http://www.jmap.fi/jazzoo/

Jazz @ Rosenlund

19:00 – Peter Hauptmann Quartz Kvartett

20:30 – HERD & Yona

22:00 – Steinar Aadnekvam Freedoms Trio

HERD & YONA

Yona, laulu
Panu Savolainen, vibrafoni
Mikko Pellinen, basso
Tuomas Timonen, rummut

Vibrafonisti Panu Savolaisen konsertti sukeltaa suomalaisen jazziskelmän kulta-aikaan. Ohjelmisto koostuu mm. Toivo Kärjen unohtumattomista ja koko kansan rakastamista sävellyksistä, jotka on puettu akustisiin ja tunnelmallisiin jazzyhtyesovituksiin. Kärjen jazzvaikutteiset sävellykset osoittavat ajattomuutensa 2000-luvun jazzmuusikon käsittelyssä, ja konsertissa kuullaan myös Savolaisen omia teemaan sopivia tuoreita sävellyksiä. Nostalgista, viihdyttävää ja vauhdikastakin ohjelmistoa Savolaisen kanssa tulkitsevat basisti Mikko Pellinen ja rumpali Ville Pynssi. Illan erikoisvieraana on viime vuosina erityisesti iskelmätulkkina kunnostaunut karismaattinen laulaja Yona.

HERD on muutaman vuoden aikana noussut yhdeksi maamme arvostetuimmista jazzyhtyeistä. Raikkaalla yhtyesoundillaan hurmaava trio on mm. voittanut arvostetun European Jazz Competition -kilpailun, esiintynyt North Sea Jazz -festivaalilla, toiminut Pori Jazzien house bandina 2010 sekä julkaissut debyyttialbumin “Live!!”. Lisäksi HERD on isännöinyt omaa suosittua klubisarjaansa HERD-klubia Kansallisteatterin Lavaklubilla syyskuusta 2012 alkaen.

Omaa tietään kulkeva laulaja-lauluntekijä Yona on kasvattanut suosiotaan hiljalleen, mutta varmasti jo kuuden vuoden ja kuuden sooloalbumin verran. ”Musiikki on parasta mitä tiedän, enkä halua nyt elää mitään muuta elämää kuin elämää musiikin parissa. Toivon, että voin musiikkini kautta voimaannuttaa ja rohkaista ihmisiä elämään rohkeammin, sekä tuntemaan pelottomammin” hän kertoo. Yona elää livetilanteissa intuitiivisesti ja osittain imrovisoiden. Tunnelma vaihtuu hypnoottisesti intiimistä eppiiseen, ja musiikilliset raja-aidat kaatuvat, sillä Yonalle niillä ei merkitystä.

www.herdtrio.com

Rosenlund Jazz-meny:

Pulled chicken och coleslaw i tortillawrap
Pontus chiligryta med creme fraiche i tortillawrap
Quesidillas
Vegetarisk paj med sallad

Loading Map....

About the Author