Comment are off

Jazz @ Rosenlund – Steinar Aadnekvam Freedoms trio

01.10.2016
22:00 – 23:30

Rosenlunds prästgård
Trädgårdsgatan 6
Jakobstad

15/12€ (för hela kvällen)
Infopoint Campus Allegro, Lipputoimisto
http://www.lipputoimisto.fi/TilaisuusPublic.aspx?id=14181
https://www.youtube.com/watch?v=CmoSOZEmEUw
http://www.steinarguitar.com/
JazzOo

Jazz @ Rosenlund

19:00 – Peter Hauptmann Quartz Kvartett

20:30 – HERD & Yona

22:00 – Steinar Aadnekvam Freedoms Trio

STEINAR AADNEKVAM FREEDOMS TRIO
Freedoms Trio involverar tre musiker från var sitt land där alla sitter inne på en sprudlande musikalitet och är lysande solister, kompositörer och sångare. Individer av nationaliteter som man kunde tro hade lite gemensamt förenas här på ett broderligt sätt genom musik, språk och kultur.

Gitarristen Steinar Aadnekvam har det senaste decenniet gjort sig känd både i Sverige och internationellt som en ovanligt begåvad gitarrist. Han är starkt rotad i både jazz och world music och är en av få unga gitarrister i världen som spelar modern jazz på akustisk nylon gitarr. Hemma i Sverige fick han sitt genombrott bl.a efter konsert på Uppsala Gitarrfestival och debutalbumet Simple Things som ledde till festivalspelningar i hela nordeuropa. Men det är ändå för sitt nära samarbete med det Brasilianska musiklivet Aadnekvam har gjort sig mest känd efter flera skivor och större turnéprojekt både i Norden och i Brasilien i samarbete med brasilianska kollegor. I mars 2016 ger Aadnekvam ut sin femte skiva – Freedoms Trio – i samarbete med det ansedda norska skivbolaget Losen Records.

Trummisen och sångaren Deodato Siquir är tredje generations musiker från Maputo – Mozambique. Sedan 2001 är han bosatt i Sverige och representerar något av det bästa inom Afro-Jazz i norden. Han har tidigare samarbetat med musiker som Etienne Mbappé, Linley Marthe och självaste Joe Zawinul. Han er en showman ut i fingerspetsarna och skapar en konsert där du inte vill missa en sekund.

Basisten Rubem Farias föddes 1986 i slummen i Salvador i den Brasilianska delstaten Bahia men det blev snart tydligt att den lille pojken hade en ovanlig musikalisk begåvning. Bara 13 år gammal blev han antagen som elev på musikkonservatorium i Sao Paulo där han fick studera med många av de bästa musikerna i landet och idag är Rubem en av de mest eftertraktade unga instrumentalmusikerna i Brasilien.

Rosenlund Jazz-meny:

Pulled chicken och coleslaw i tortillawrap
Pontus chiligryta med creme fraiche i tortillawrap
Quesidillas
Vegetarisk paj med sallad

Loading Map....

About the Author