Comment are off

Julie London Tribute

19.03.2020
21:00 – 23:30

Black Sheep Pub & Terrace
Storgatan 20
Jakobstad

15/10 €

I år är det 20 år sedan Sångerskan och skådespelerskan Julie London gick bort samt 65 år sedan hon släppte debutskivan Julie is her name.
För att uppmärksamma detta gör Jazzsångerskan Mariah Hortans tillsammans med Stockholmsbaserade gitarristen Erik Söderlind och basisten Zacharias Holmkvist en tributkonsert torsdagen 19.3.
Mariah Hortans är en finlandssvensk sångerska och kompositör bosatt i Vasa. Hon har begåvats med en mjuk och sensuell röst och är mest känd för sitt samarbete med gitarristen
Mathias Sandberg. Tillsammans har de gett ut två album och turnerat i stor utsträckning både i hemlandet och i USA.
Mariah Hortans / M Sandberg Duo gjorde en 36 konserters/36 dagars turné förra hösten och deras turné 2010 var den mest omfattande jazzturnén i finsk historia.
Mariah gav ut sitt första solo album med egna kompositioner hösten 2018 och gjorde i samband med släppen en skivrelease-turné i Sverige.
Med influenser som sträcker sig från Peggy Lee till Frank Sinatra påminner hennes musik om den gyllene eran av “the American popular song” medan hennes enkla och ärliga texter; på svenska, engelska och finska; reflekterar det moderna livet.
www.mariahhortans.com
Erik Söderlind är en svensk jazzgitarrist och kompositör som studerat vid Kungliga Musikhögskolan.
Hans spelstil bottnar i en amerikansk tradition, med influenser från bland andra Wes Montgomery, George Benson och Grant Green.
Söderlind turnerar regelbundet internationellt och har spelat med artister som Magnus Lindgren, Jojje Wadenius, Nils Landgren,
Viktoria Tolstoy, Lisa Nilsson, Barbara Hendricks och Frank Vignola.
Zacharias Holmkvist är en kontrabasist och kompositör hemma från Sibbo.
Han har studerat jazzmusik vid Musikhögskolan i Malmö, där han fick sin magisterexamen våren 2018.
Holmkvist är en aktiv frilansmusiker vars spel kännetecknas av lekfullt, lyhört spel som tar sig form i ett fylligt och klart sound.

Loading Map....

About the Author