Comment are off

Lars Jansson Company (SWE)

17.03.2016
21:00 – 23:30

O’Learys
Alholmsgatan 1, Jakobstad
Jakobstad

12/6€

https://www.youtube.com/watch?v=lL228OS72DQ
http://www.lars.jp/e/

Lars Jansson piano
Thomas Fonnesbaek bas
Paul Svanberg trummor
Tommy Lakso gitarr

Efter förra höstens succé återkommer Lars Jansson Trio förstärkt med gitarristen
Tommy Lakso. Lars Jansson Trio är en av de mest berömda jazzgrupperna i Skandinavien och Japan och har genomfört turnéer över stora delar av världen. Lars Jansson Trios långa samarbete har gett resultat i utgivning av ett tiotal skivor.
Lars Jansson är verksam som pianist, kompositör, arrangör och pedagog. Han blev 1998 Danmarks första jazzprofessor vid Musikkonservatoriet i Aarhus. Samspelet i trion sitter som berg och i Svanberg har Lars ( inte alldeles oväntat eftersom Paul är hans son) funnit en perfekt samarbetspartner. Tomas Fonnesbaek är ett nytt namn att räkna med i den danska bashegemonin. Samspelet med den allt mer uppmärksammade Paul är av hög klass.

Tommy Lakso, gitarrist och lektor vid Musikhögskolan i Piteå, blev 2012 utsedd till Årets Jazzpedagog i Sverige med motiveringen “Genom sitt föredömliga ledarskap och sin musik har Tommy Lakso skapat en tradition av jazzmusicerande som lagt grunden för kommande generationers jazzintresse. Nominerad och utvald av jazzpedagoger landet runt”. Utmärkelsen utgiven av Mary Lou Meese Youth Jazz Fund. Tommy Lakso är även en aktiv musiker och kompositör som under de senaste åren konserterat turnerat och undervisat i bland annat Sydafrika, Brasilien, USA, Ryssland, Estland, Lettland, Frankrike, Norge, Danmark, Finland och Polen. Lakso är även en av eldsjälarna bakom ungdomsprojektet Blue Bird, som bedriver en jazzpedagogisk verksamhet vid Norrbottens läns musik- och kulturskolor.

Loading Map....

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About the Author