Comment are off

Månsson, Jones & Kinbom – Folkmusikveckan & JazzOo Thursday Jazz

09.10.2014
21:00 – 23:30

O’Learys
Alholmsgatan 1, Jakobstad
Jakobstad

10 (5)€

http://adrianjones.se/
Folkmusikveckan & JazzOo
www.jazzoo.fi

Månsson, Jones & Kinbom (Sverige)
Trion med musikerna Göran Månsson, Adrian Jones och Valter Kinbom håller förutom konsert, även verkstad under onsdag och torsdag för studerandena vid Novia, YA, Centria och Mellersta Österbottens konservatorium. Gruppen framför trions nya musik, men även repertoar från deras respektive konstellationer Gjallarhorn, Massivet och Göran Månsson Band. Musiken framförs på diverse slagverk, flöjter, pipor, fioler och mandola.

Göran Månsson är en flöjtspelare som är född och uppvuxen i Ånge, Medelpad. Han räknas till en av de mest spännande och dynamiska flöjtisterna i Sverige. Göran har sin bakgrund i olika pop- och rockband men även i svensk folkmusik vilket har kommit att bli hans signum. Han är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där han studerade klassisk blockflöjt för Clas Pehrsson. Göran är en stark traditionsbärare av flöjtspel inom svensk folkmusik och förvaltar ett unikt arv efter sina förfäder i spelmanssläkten Lång i Haverö. Han har spelat i allt från folk-popgrupperna Sarek och Nordman till den internationellt kända finsk-svenska gruppen Gjallarhorn, samt Göran Månsson Band. Göran undervisar i flöjtspel vid Musikhögskolan i Oslo Musikkonservatorium, Sibelius-Akademin i Helsingfors samt Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han är även censor vid Carl Nielsen Academy i Odense.

Adrian Jones är en bred och väletablerad violinist och violast känd från band såsom Gjallarhorn, Folk All-in Band, Massivet och Bowing 9. Han syns ofta som arrangör och kompositör där han utforskar den skandinaviska folkmusiken ur olika stilistiska perspektiv. Adrian har komponerat bl.a. för stråkkvartett, saxofon, orkester och kör, samt fördjupat sig inom arrangering av folkmusik, bland annat via sin masterutbildning i folkmusikalisk komposition vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Adrian undervisar bl.a. på KMH, Bollnäs Folkhögskola och periodvis vid Musikhögskolan Ingesund.

Valter Kinbom är en mångfasetterad slagverkare och uppfinningsrik instrumentbyggare som är starkt rotad i afrokubanska och brasilianska rytmer. Under senare år har han givit sig in i den nordiska folkmusiken där hans spel är inspirerat av tekniker från hela världen. Valter har även ägnat en stor del av sitt liv åt att uppfinna, designa och bygga olika slagverksinstrument som används av honom själv men även av ett otal slagverkare i hela världen. Han spelar i en mängd olika band bl.a.med Simone Moreno, Trio Electromondo, Massivet och Ulrika Bodén Band. Valter är även en uppskattad slagverkspedagog och undervisar bl.a.privat och på KMH samt ger diverse workshops i olika sammanhang.

Loading Map....

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About the Author