Comment are off

Workshop på Novia med Amanda Sedgwick Quintet

08.10.2015
15:30 – 18:00

Campus Allegro
Köpmansgatan 10
Jakobstad

https://www.youtube.com/watch?v=Bqh6w4ck3HA
http://www.amandasedgwick.com/
Novia & JazzOo

Amanda Sedgwick Quintet håller workshop för Novias musikstuderande.
För frågor kontakta Marcus Söderström, tel. 0447805851, marcus.soderstrom@novia.fi

AMANDA SEDGWICK QUINTET:

Dwayne Clemons trumpet
Amanda Sedgwick altsax
Leo Lindberg piano
Kenji Rabson bas
Moussa Fadera trummor

AMANDA SEDGWICK har en bakgrund från både Sverige och USA. Hon har lett många ensembler genom åren och har skapat sig ett namn i det svenska musiklivet som soloartist och som musiker i olika band under snart 20 år. Det har bland annat resulterat i tre soloskivor och medverkan i andra skivproduktioner med både svenska och amerikanska kollegor.

För tre år sedan bildades AMANDA SEDGWICK QUINTET och gruppen kom ut med en ny skiva, ”Shadow And Act” (PB7 Records) förra hösten. CD:n fick mycket fina recensioner:

”Det finns en fräsch skaparkänsla i musiken som tränger igenom hela tiden. Gershwins Embraceable You, som har åtskilliga år på hjässan, tolkas innerligt av Amanda. Hon är på ett lysande spelhumör och visar här att hon är en av landets intressantaste saxofonister med en auktoritet och äkta jazzkänsla som berör.” (Göran Olson, Musikindustrin)

”Amanda Sedgwicks kompositioner har en smittande enkelhet och melodisk twist som biter sig kvar i hörselminnet långt efter det att soloinsatserna har tystnat.” (Mikael Strömberg, Aftonbladet kultur)

Kvintetten presenterar unga stjärnskottet Leo Lindberg på piano, amerikanske trumpetaren Dwayne Clemons, basisten Kenji Rabson och trumslagaren Moussa Fadera.

Leo Lindberg släppte sin debut-CD ”Leo’s Bag” (Stockholm Jazz Records) i våras. Vid 21 års ålder har han börjat turnera internationellt, bland annat med Grant Stewart och John Marshall i en tysklandsturné i höstas. Han har blivit samfällt hyllad av en enad kritikerkår för sitt självklara sväng och säkra tonfall. “Att han beskrivits som ett underbarn går knappast att motsätta sig – han är helt enkelt en makalös pianist.” (Max Lindahl, Lira Musikmagasin)
“Häng med när en stor jazzkarriär inleds.” (Johan Norberg, tidningen VI)

Dwayne Clemons kommer från Texas där han i unga år spelade med Red Garland och James Clay. Efter att bott i New York i många år och framträtt med Charles Davis, Barry Harris och Tommy Turrentine bland många andra, är han sedan helt nyligen bosatt i Stockholm.
“New Yorktrumpetaren Dwayne Clemons var en ny intressant bekantskap. —- Det imponerande spelet var kreativt, välformulerat och variationsrikt. Clemons visade övertygande att han har förmågan att nå de högsta höjderna på trumpetstegen.” (Hans Erik Bergman, Sundsvalls Tidning)

Kenji Rabson, även han newyorkare men numera bosatt i Sverige, och Moussa Fadera är tillsammans en högt eftertraktad rytmsektion och spelar med de flesta i den svenska jazzeliten.

Tillsammans spelar de Amandas egna kompositioner liksom låtar ur den amerikanska jazzrepertoaren som ligger lite utanför mittfåran.

Loading Map....

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About the Author